Detský TV kanál chce ponúkať vlastnú produkciu aj overené klasické rozprávky.

Používatelia televíznej služby Magio TV a satelitnej televízie Magio Sat môžu sledovať nový slovenský TV kanál. Nazýva sa Ťuki TV a je určený predovšetkým detským divákom vo veku 3 až 10 rokov. Môže však osloviť aj starších, nakoľko časť programovej štruktúry tvoria lokálne rozprávky, overené časom.

Ťuki TV vysiela 24 hodín denne. Programová schéma začína o 6. a končí o 22. hodine. Zachytáva denný harmonogram detí – tie by mali s Ťukim vstávať a spoločne zaspávať. Nový TV kanál ponúkne vlastnú produkciu, modernejšie a klasické rozprávky. O aktuálnom program informuje napr. prostredníctvom svojho webu.

Toto je Ťuki a tieto vlastnosti má mať aj jeho TV kanál

Toto je Ťuki a tieto vlastnosti má mať aj jeho TV kanál

Zástupcom vlastnej produkcie je náučno-zábavná relácia (Ne)poslušník s Mirom Jarošom. Ten chce hravou formou a spevom učiť deti základným hygienickým návykom a slušnému správaniu. V relácii Z rozprávky do rozprávky budú známi slovenskí herci a moderátori čítať deťom obľúbené rozprávky na dobrú noc. Z klasických rozprávok spomeňme tituly Krtek, Miazgovci, Bob a Bobek, Lolek a Bolek, Macko Uško alebo Počkaj zajac!

Detský TV kanál vznikol na základe spolupráce spoločností JOJ a Slovak Telekom. Aj preto je Ťuki TV dostupný iba používateľom služby Magio. Tí ho môžu sledovať do konca augusta zadarmo, v prípade variantov TV L a XL (IPTV aj satelit) je TV kanál štandardnou súčasťou ponuky. Ťuki TV je možné sledovať aj pomocou mobilnej aplikácie Magio GO.

TV kanál už vysiela, zatiaľ v testovacej prevádzke.

Súčasťou vlastnej produkcie bude čítanie rozprávkových kníh. Čítať budú známi herci a moderátori

Súčasťou vlastnej produkcie bude čítanie rozprávkových kníh. Čítať budú známi herci a moderátori

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit