Toto je dobrá funkcia nielen v tejto aplikácii.

Funguje už teraz a má fungovať aj v spojení s odstraňovaním správ z chatu, ktorý je na vašej strane. Podľa magazínu The Verge pribudla do komunikátora možnosť vziať späť rozhodnutie na odstránenie správy. To prebieha klasicky, buď pre seba vo svojom chate alebo v rámci celého chatu. Stále tu ale bude možnosť vrátiť zmazané správy späť. Máte na to 5 sekúnd. Avšak novinka spočíva v tom, že funkcia Undo platí len pre správy, ktoré sú vašej strane chatu.

Zdroj: The Verge

Aby sme to vysvetlili, keď sa pomýlite, môžete správu odstrániť u seba aj u ostatných. Tu ale Undo nefunguje. To je zvláštne, pretože práve v chate aj pre ostatných by sa vám zišlo odstrániť správu povedzme s preklepom. Vy ju síce odstrániť u seba môžete ale ostatní ju stále budú vidieť, takže si vo výsledku nijak nepomôžete. Toto je zatiaľ obmedzenie, ktoré vývojári nezapracovali. Ak by aj toto vyladili, bola by to v skupinových chatoch vítaná funkcia.

WhatsApp testuje túto možnosť od augusta, teraz sa postupne zavádza do najbližších aktualizácií. Odstraňovanie správ pre všetkých je limitované aj jej dobou v chate. Nedá sa prechádzať história a selektívne odstraňovať správy. Je potrebné to spraviť čím skôr resp. ju nenechať príliš posúvať zoznamom konverzácie do minulosti, inak táto možnosť zmizne.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.