Píšete radšej rukou, ale nechce sa vám prepisovať poznámky do počítača? Prípadne ovládate stenografiu a žiadne digitálne zariadenie nezaznamená vaše myšlienky rýchlejšie? Wacom má pre vás riešenie.

Vlani začal Wacom predávať zariadenie s názvom Bamboo Spark. Je to šikovné zariadenie, ktoré vyzerá ako podložka pod poznámkový blok, a dokáže zaznamenávať v digitálnej forme všetko, čo napíšete/nakreslíte na papier.

Tento rok prišiel Wacom v tromi novými modelmi, Omni, Folio a Slate. Líšia sa veľkosťou a niektoré aj dizajnom, pričom vychytávajú zopár chýb z minuloročnej verzie. Všetky zaznamenávajú všetko, čo napíšete, do internej pamäte (dokonca rozpoznajú keď otočíte stránku) a keď zariadenie spojíte s tabletom alebo mobilom, nasynchronizujú dáta do aplikácie Inkpaper. Z tej môžete dáta prekonvertovať na PDF, poslať si ich mailom, alebo robiť ďalšie rôzne úpravy, vrátane exportu do Evernote.

Nové Wacom zápisníky sa predávajú od 130 – 200 dolárov bez dane, dostupnosť u nás zatiaľ nie je známa (okrem minuloročného modelu, ktorý nájdete od 135 EUR).

Zdroj: www.gizmodo.com
Autor: Pavol Ondruška

 

Značky: