Terénnu novinku od spoločnosti Watt Wagons využijú predovšetkým ľudia, ktorí potrebujú odolný bicykel s „off-road“ vlastnosťami a vysokou zaťažiteľnosťou.

Model New Hound sa vyrába v dvoch verziách, a to v klasickej a špeciálnej, tzv. preplňovanej. Oba bicykle sú v základe rovnaké, no ich výkon a dojazd je diametrálne odlišný. Rám oboch modelov je kombináciou hliníka a karbónu, pričom si môžete byť istí aj špičkovými hydraulickými brzdami a kompletným LED osvetlením. Samotný rám je skonštruovaný tak, aby toho zniesol skutočne veľa a rovnako tak aj veľa prešiel, najmä vďaka nadštandardnej svetlej výške a odolným terénnym pneumatikám. Keďže ide o terénny bicykel, tak nechýba ani množstvo technických doplnkov na pripojenie rôzneho príslušenstva a batožiny. S týmto elektrickým bicyklom sa môžete pokojne vydať aj na dobrodružné kempovanie v prírode s príchuťou modernej techniky.

Watt Wagons New Hound
Watt Wagons New Hound

Základný model ponúka elektromotor Bafang Ultra s výkonom 1000W, ktorý dopuje 17Ah batéria v ráme. Dojazd na jedno nabitie je 48 kilometrov bez použitia pedálov alebo 128 kilometrov v kombinovanom režime, kedy používateľ aj šľape. Výkonnejší model využíva elektromotor Bafang Ultra, avšak s novším ovládačom X1, ktorý mu dodáva nominálny výkon 3kW a v špičke až 3,5kW. To je celkom dosť na bicykel, čo poviete? Dôležité však je, že lepšie vybavený model má k dispozícii obrovskú 60Ah batériu! Dojazd na jedno nabitie je 160 kilometrov bez použitia pedálov alebo 321 kilometrov v kombinovanom režime, kedy používateľ aj šľape.

Z vyššie uvedených parametrov je zrejmé a jasné, že tento bicykel nie je možné oficiálne používať na bežných komunikáciách, ale iba v teréne, ako zaujímavý spôsob dopravy, prepravy a relaxu. Výkon, odolnosť a technológie však niečo stoja, takže treba počítať aj s vyššou cenou. Základný model má aktuálnu cenu 5004 eur, zatiaľ čo vrcholová verzia stojí neskromných 7278 eur. To nie je málo, no svoju klientelu si určite nájde. Prvé dodávky týchto modelov by mali začať už koncom tohto mesiaca (Apríl 2023).

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE