Vo webovej verzii populárnej e-mailovej služby Gmail od spoločnosti Google nebola už dlhšie žiadna revolúcia v oblasti dizajnu a nových funkcií. V najbližšej dobe by sa to malo zmeniť.

Nedávno Google na konferencií NEXT Live EMEA uvádzal novinky, ktoré by sa mali čoskoro objaviť v službách Google Cloud a balíka G Suite. Jeho súčasťou je aj Gmail a na jednej snímke bolo možné vidieť predstavenie nových funkcií s použitím nového dizajnu.

Podľa spomínanej snímky (viď. titulný obrázok k článku) z konferencie to vyzerá, že sa Google rozhodol implementovať do Gmailu tzv. Material Design, ktorý spoločnosť používa už dlhší čas. Na túto zmenu sa viaže napríklad odstránenie veľkých sivých tlačidiel, väčšie farebné ikony pre štítky, či odstránenie priečinkov Hlavné, sociálne siete a pod.

Okrem zmeny dizajnu prichádzajú do webovej verzie populárnej služby aj nové funkcie v podobe inteligentných odpovedí, inteligentného zoskupovania správ, či možnosť odložiť svoj e-mail na neskôr. V ponuke je napríklad odloženie na neskôr v priebehu dňa, na zajtra, na tento víkend, na nasledujúci týždeň a nechýba ani možnosť výberu vlastného dátumu.

Nový dizajn a funkcie sa pravdepodobne objavia najprv v balíku G Suite a až potom v Gmaili, prípadne zároveň. O konkrétnom dátum sa Google zatiaľ nezmienil.

Zdroj: AndroidPolice

Autor: Martin Štěpánek

Prečítajte si aj:

Gmail pridal podporu telefónnych čísiel a adries ako klikateľných odkazov

Značky: