Western Digital na online tlačovej konferencii Flash Perspective predstavil tri nové úložiská SSD z portfólia produktov radu WD_Black. Sú určené pre hráčov a zamerané sú na rýchlosť. Majú priniesť lepší zážitkom z hrania hier pri upgrade stolných počítačov a herných konzol.

Nové produkty z herného portfólia WD_Black sú:

Interný SSD disk WD_BLACK SN750 SE NVMe – umožní zvýšiť výkon PC alebo notebooku. Tento interný disk je bez medzipamäte DRAM a je posilnený technológiou PCIe Gen4 (spätne kompatibilný s PCIe Gen3). Disk prináša rýchlosť čítania až 3 600 MB/s. Oproti svojim predchodcom má až o 30 % nižšiu spotrebu, Aplikácia WD_BLACK Dashboard monitoruje stav disku a optimalizuje v hernom režime špičkový výkon aj v priebehu streamovania.

SSD disk WD BLACK SN750.

SSD disk WD BLACK SN750. Zdroj: Western Digital

SSD disk WD_BLACK SN750 SE NVMe bude dostupný v kapacitách 250 GB, 500 GB a 1 TB. Cena začína na 69 EUR. Disky je možné už teraz predobjednať na Western Digital Store a postupne budú dostupné u vybraných predajcov Western Digital v lete 2021.

Herný SSD disk WD_BLACK D30 Game Drive je určený predovšetkým pre hráčov na konzolách. Elegantné a vysoko výkonné úložisko s diskom SSD prináša rýchlosť až 900 MB/s. Hráči tak môžu tráviť viac času samotným hraním a menej času mazaním hier, pretože toto úložisko prináša rozšírenú kapacitu až 2 TB na ukladanie až 50 hier. Navrhnutý na perfektné doplnenie herných konzol novej generácie, disk má odnímateľný stojanček a je možné ho umiestniť kamkoľvek v blízkosti herného systému.

SSD disk WD BLACK D30.

SSD disk WD BLACK D30. Zdroj: Western Digital

Herný SSD disk WD_BLACK D30 Game Drive bude dostupný v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB. Cena začína na 159 eur. Disky je možné už teraz predobjednať.

Herný SSD disk WD_Black D30 Game Drive pro Xbox je určený pre hernú konzolu Xbox. Táto verzia herného SSD disku WD_Black D30 Game Drive je oficiálne licencovaná a ponúka zvýšené rýchlosti a kapacity zabalené v kompaktnom dizajne inšpirovanom konzolou Xbox. Hráči môžu jednoducho disk pripojiť a rýchlo začať budovať svoju knižnicu hier Súčasťou produktu je aj mesačné členstvo v službe Xbox Game Pass Ultimate s prístupom k viac než stovke hier pre konzolu aj PC vrátane online hrania na konzole v režime multiplayer.

SSD disk WD Black Game Drive v dizajne Xbox.

SSD disk WD Black Game Drive v dizajne Xbox.Zdroj: Western Digital

Herný SSD disk WD_BLACK D30 Game Drive SSD pre Xbox je dostupný v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB. Cena začína na 168 eur. Disky je možné už teraz predobjednať..

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.