Digitálny svet sa stále rozširuje, čo si vyžaduje, aby sa zariadenia na ukladanie dát naďalej vyvíjali. 

Western Digital reaguje na tento rastúci dopyt po vyššom výkone, väčšej spoľahlivosti a kapacite pri zachovaní cenovej dostupnosti, a to uvedením nového SSD disku Western Digital PC SN5000S NVMe s výkonom novej generácie quad-level cell (QLC).

Nový SSD disk poskytuje riešenie PCIe Gen4x4, ktoré je pripravené zvládnuť aj náročné pracovné zaťaženie.

Podľa IDC sa očakáva, že QLC NAND bude do roku 2026 poháňať viac ako 50 % SSD diskov. QLC NAND je jednou z najnovších technológií, ktoré prinášajú vyššiu kapacitu, odolnosť a cenovú dostupnosť SSD diskov. S využitím jedinečnej vertikálnej integrácie Western Digital prekonáva nový SSD disk Western Digital PC SN5000S NVMe výzvu, ktorá bola predtým nemožná. Nový disk zvyšuje latku technológie QLC tým, že poskytuje vysoký výkon a odolnosť, a to pri vysokej spoľahlivosti disku.

Western Digital PC SN5000S NVMe SSD je cenovo výhodný SSD disk QLC PCIe Gen4 bez DRAM, ktorý je určený pre notebooky a PC, predstavuje:

  • 17 % , resp.  16 % nárast rýchlosti sekvenčného čítania a zápisu
  • 15 %, resp. 13 % nárast rýchlosti náhodného čítania a zápisu oproti predchádzajúcej generácii
  • vyššie rýchlosti vstupu/výstupu a nižšiu latencia čítania/zápisu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou TLC, čo zvyšuje používateľský komfort pri náročných operáciách, ako je načítanie, kopírovanie a spúšťanie systému
  • vlastný radič a firmvér spoločnosti Western Digital pre riešenie umožňujúce rýchlejšie uvedenie na trh a kontrolu kvality
  • až o 20 % lepšia energetická účinnosť zariadenia pri aktívnom používaní v porovnaní s predchádzajúcou generáciou s vylepšenou správou napájania pre vysoko optimalizované mobilné riešenia
  • vyhradený bootovací oddiel s funkciami TCG OPAL 2.02 a zabezpečenie ATA pomocou RSA-3K a SHA-384 na dodatočnú ochranu.

Zdroje: Western Digital

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.