Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový produktový rad WD Purple Pro prináša zvýšený výkon, spoľahlivosť a schopnosť zvládať pracovné zaťaženie pri analytických serverových aplikáciách a pri záznamových zariadeniach využívajúcich umelú inteligenciu

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) v rámci posilňovania dátovej infraštruktúry po celom svete dnes oznámila rozšírenie produktovej skupiny WD Purple o rad WD Purple™ Pro, ktorý je určený predovšetkým pre novú generáciu pokročilých záznamových zariadení s umelou inteligenciou a servery typu back-end.

Svetový trh s kamerami pre dohľadové systémy podľa odhadov vzrastie do roku 2025 na 44 miliárd USD, na porovnanie v roku 2019 to bolo 23,6 miliárd USD (zdroj IDC).  Rozvíjajúce sa architektúry inteligentných záznamových zariadení, ktoré zachytávajú, ukladajú a analyzujú obrovské množstvo video dát a vykonávajú náročné analýzy videa hlbokým učením, sú pod bezprecedentným tlakom, ako vyriešiť ukladacie subsystémy. Nový produktový rad WD Purple Pro je navrhnutý tak, aby zvládol požadovaný rozsah pracovnej záťaže pri optimalizovanom ukladacom výkone, kapacite, schopnosti zvládať pracovné úlohy a spoľahlivosti pre nekonečný rad zariadení, vrátane záznamových zariadení NVR s umelou inteligenciou, serverov na analýzu videa, diskových polí a ukladacích a serverových riešení vrátane tých, ktoré poskytujú analýzu pomocou hlbokého učenia.

„S tým, ako sme doplnili našu ponuku o produkty WD Purple Pro, naše ucelené portfólio produktov pre inteligentné video celkom pokrýva požiadavky zákazníkov, ktoré začínajú pri microSD™ kartách WD Purple pre fotoaparáty a kamery a pokračujú až k pevným diskom WD Purple pre bežné záznamové zariadenia NVR a pre novú generáciu architektúry riešení pri inteligentnom videu, kde smart riešenie začína pri intelektuálnej kapacite pre back end servery. Tieto servery vykonávajú analýzu videa a náročné výpočty pre hlboké učenie,” hovorí Brian Mallari, marketingový riaditeľ Western Digital pre inteligentné video a dodáva: „WD Purple Pro je ideálnym riešením pre výrobcov a systémových integrátorov originálneho vybavenia, ako prejsť so svojimi systémami na rastúce pracovné zaťaženie pri využívaní umelej inteligencie.”

Výhody, ktoré pevný disk WD Purple Pro prináša, sú:

  • Vylepšená technológia AllFrame™, ktorá umožňuje streamovať video až zo 64 HD kamier pre súbežný záznam1 pri simultánnom zvládnutí dodatočných až 32 AI streamov pre aplikácie umelej inteligencie. Kamery sú pritom priamo pripojené k pokročilým záznamovým zariadeniam alebo ku cloudovým serverom.
  • Vysoký výkon a schopnosť pracovať pri vysokej pracovnej záťaži s podporu až 550 TB pracovného zaťaženia za rok2 pre dodatočné požiadavky funkcií AI, vrátane porovnávania vzorov a rozpoznávania objektov a správanie davu, pri zápise násobných video streamov.
  • Vysoká spoľahlivosť a kapacita prináša riešenie, ktoré pomáha zachovať a poskytovať tisíce hodín video záznamov pre efektívne hlboké učenie a rozvoj algoritmov umelej inteligencie. Disky sa dodávajú s kapacitou od 8 do 18 TB3 s päťročnou obmedzenou zárukou.
  • Odolnosť podnikovej triedy pre plynulú prácu vysoko kapacitných serverov pre analýzu videa s vysokou hustotou záznamu a pre cloudové riešenia. Monitorovanie stavu pevného disku je možné s kompatibilnými systémami podporujúcimi aplikáciu Western Digital Device Analytics™.

„WD Purple Pro od Western Digital je riešenie s vysokou kapacitou pripravené pre aplikácie umelej inteligencie a ponúka výkon potrebný pre pracovné zaťaženie s veľkým objemom dát. Poskytuje spoľahlivosť, ktorú naši zákazníci potrebujú na ukladanie svojich kritických dát,“ hovorí Dave Nieweg, manažér spoločnosti Milestone Systems pre komunitné projekty, a dodáva: zabezpečenie bezpečného prístupu do škôl alebo budov, monitoring pacientov alebo zachytenie a analýza dát z parkovacích plôch v inteligentných mestách, prípadne spracovávanie dát pre bezpečnú a efektívnu dopravu, vo všetkých týchto prípadoch je dôležité ponúkať používateľom dôveryhodné riešenie na ukladanie dát z kamier na koncových bodoch až po cloud.”

Ucelený produktový rad WD Purple pre inteligentné dohľadové systémy zahŕňa pamäťové karty microSD WD Purple 1 TB3 pre kamery a periférne zariadenia aj pevné disky WD Purple 1 – 8 TB3 pre zariadenia NVR. Najnovšie taktiež disky WD Purple Pro s kapacitou 8 TB až 18 TB3, ktoré podporujú celý rad systémov s vysokým pracovným zaťažením a aplikáciami AI vrátane podnikových serverov typu back-end. Riešenia WD Purple Pro budú dostupné v tomto štvrťroku prostredníctvom siete resellerov Western Digital.