Firma sa k problému v júni 2021 stavia ukážkovo.

O zraniteľnosti, ktorá robí vybrané druhy WD diskoch ohrozené v LAN sieti, sme informovali pred časom. Takisto o tom, že WD ponúkne nápravu a zatiaľ ako najschodnejšie riešenie ponúka odpojenie diskov od internetu.

Firma najnovšie rozposiela emaily registrovaným zákazníkom diskov MyBook Live a MyBook Live DUO. Takýto email sme dostali aj my a informuje o možnosti obnovy dát ako aj o zľave na zariadenia My Cloud Home alebo My Cloud EX2 Ultra 2-bay. Tieto zariadenia nie sú chybou postihnuté a tak sú voči objaveným hrozbám imúnne. Patria tiež do novšej generácie ako už pomerne staré typy MyBook Live. Nové My Cloud sa dajú kúpiť so zľavou 40 %.

Dá sa využiť služba na obnovenie údajov. Potrebujete zariadenia MyBook poslať do WD a firma vám obnoví dáta. V prípade, že sa to podarí, dostanete ich na disku My Passport.

O všetky náklady sa postará firma. Pravidlá, ako sa dá využiť táto ponuka, sú rozpísané na vyššie uvedenej stránke. Firma si stanovila svoje pravidlá, čo je prirodzené. Dáta museli byť vymazané ešte pred 1. júlom 2021 a žiadosť o servis nesmie byť podaná neskôr ako 31. 7. 2021.

Zdroj: Western Digital

Prečítajte si aj:

Recenzia: WD My Cloud Home 6 TB – vynikajúci sieťový disk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.