Aplikácia ponúkne nové možnosti formátovania, čím však konkurenciu iba dobehne.

WhatsApp neustále rozširuje ponuku funkcií, ktoré používateľom tejto aplikácie uľahčujú jej používanie. Iba nedávno sme priniesli správu o aplikácii Google Keep, ktorá dostane nové možnosti formátovania, avšak zdá sa, že tie sa dostanú aj do aplikácie WhatsApp. Aplikácia si však zaslúži aj nemalú kritiku, ktorá je smerovaná na doterajšie (ne)vylepšovanie tejto možnosti. WhatsApp totiž od roku 2017 formátovanie textu v rámci aplikácie nijako výrazne nezlepšil. 

Je teda najvyšší čas niečo s tým robiť. Portál AndroidPolice informuje, že spoločnosť Meta pre aplikáciu WhatsApp pridá niekoľkých nových možnostiach formátovania textu a lepšiu podporu úpravy správ. Podpora formátovania sa však v prostredí aplikácie prvýkrát objavila už v roku 2016.

V ponuke boli zahrnuté nástroje na zmenu hrúbky písma, kurzíva a prečiarknutie, čo umožnilo oveľa lepšie narábať s textom v rámci konverzácií. Neskôr v tom istom roku bola pridaná možnosť monospace, ktorá sa zvyčajne používa na formátovanie kódov. O rok neskôr bol pridaný plávajúci panel, ktorý všetky tieto možnosti sústredil na jednom mieste. A dá sa povedať, že touto aktualizáciou to všetko skončilo, teda až do roku 2023.

O pripravovaných zmenách informoval aj portál WABetaInfo, ktorý na základe indícií tvrdí, že WhatsApp pripravuje podporu pre formátovanie blokov kódov, blokov citácií a zoznamov s odrážkami. Tieto funkcie boli spozorované v najnovšej beta verzii aplikácie WhatsApp Desktop, avšak je celkom možné, že tieto novinky sa nakoniec dostanú aj do aplikácií pre Android a iOS.

Hoci nových možností formátovania bolo pridaných niekoľko, tak stále chýbajú funkcie, ktoré konkurencia už ponúka. To zároveň neznamená, že časom sa v aplikácii WhatsApp neobjavia.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.