Všetci máme kamaráta, ktorý posiela iba hlasové správy.

Aplikácie na posielanie rýchlych správ pridali v minulosti funkciu, ktorá niektorým používateľom vyhovuje, iní ju neznášajú. Ide o hlasové správy. Tieto správy síce umožňujú rýchlo odoslať žiadanú informáciu bez nutnosti manuálne vypisovať, čo chcete povedať. Na druhej strane, príjemca nemá vždy možnosť si správu okamžite vypočuť, čo spôsobuje zbytočné komplikácie a oneskorenie komunikácie.

WhatsApp sa snaží vyriešiť tento problém prostredníctvom funkcie, ktorá vytvorí textový prepis hlasovej správy. Znamená to, že keď si nemôžete správu vypočuť, aplikácia vám vygeneruje textový prepis, ktorý si môžete prečítať a môžete na správu zareagovať.

Funkcia na prepis hlasových správ je už vyše roka dostupná pre iPhony a teraz prichádza aj do smartfónov so systémom Android. Upozornil na to portál wabetainfo, ktorý si všimol novú funkciu v beta verzii aplikácie WhatsApp pre Android s označením 2.24.15.5.

Prepis hlasových správ do textovej podoby v aplikácii WhatsApp pre AndroidZdroj: wabetainfo
Prepis hlasových správ do textovej podoby v aplikácii WhatsApp pre Android

Slovenčina nie je podporovaná

V praxi to znamená, že funkcia by sa mala čoskoro dostať aj do finálnej verzie aplikácie, ktorá je určená pre širokú verejnosť a ktorú máte nainštalovanú vo vašom telefóne s Androidom aj vy. Lenže, z pohľadu slovenského používateľa aplikácie WhatsApp spočíva problém v tom, že funkcia na prepis hlasových správ zatiaľ nepodporuje slovenčinu.

Prepis hlasových správ pre iOS, ktorý je dostupný už vyše roka, podporuje jazyky angličtina, španielčina, francúzština, nemčina, taliančina, japončina, kórejčina, portugalčina, ruština, turečtina, čínština, arabčina, dánčina, fínčina, hebrejčina, malajčina, nórčina, holandčina, švédčina a thajčina.

Beta verzia pre Android podporuje jazyky angličtina, španielčina, portugalčina, ruština a hindčina.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa dočkáme podpory pre slovenčinu a či tomu bude ešte počas tohto roka.

Zdroj: wabetainfo, WhatsApp

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit