Je to jedna zo základných funkcií, ale táto veľká komunikačná aplikácia ju doteraz nemala.

Spoločnosť Meta v aktuálnom blogovom článku oznámila, že zavádza možnosť editácie správ vo svojej službe WhatsApp. Používatelia budú môcť odteraz upravovať svoje správy do 15 minút od času ich odoslania. Informácie o pripravovanej novnke sa objavili v polovici mája a teraz sa stala realitou.

Podľa vyjadrenia Mety je táto funkcia určená na opravy chýb, preklepov či proste pre prípady, keď si pôvodné vyjadrenie rozmyslíte. Na úpravu správy stačí na ňu ťuknúť a podržať prst, následne vybrať možnosť Upraviť.

Zdroj: Blog.whatsapp.com

Pri upravených správach sa zobrazí ikonka Edited (Upravené), aby bolo jasné, že boli zmenené, ale používatelia nebudú môcť vidieť históriu úprav (teda správy v pôvodnej podobe). To je rozdiel napríklad od aplikácie iMessages firmy Apple, kde je možné pozrieť si vykonané zmeny.

Meta uvádza, že spomínanú úpravu správ od 22. mája 2023 postupne zavádza celosvetovo, ale pre úplne všetkých používateľov bude k dispozícii až o niekoľko týždňov. Zachované zostáva end-to-end šifrovanie správ (vrátane upravených), tak, ako to bolo aj doteraz.

Zdroj: About.fb.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.