Funkciu začiatkom júna potvrdila samotná spoločnosť. 

WABetaInfo teraz prináša nové správy, ktoré príliš nepotešia. Portál informuje, že podpora viacerých zariadení bude obmedzená iba na 1 telefón na účet, čo znamená, že WhatsApp nebude možné používať na viacerých telefónoch s Androidom alebo na zariadeniach iPhone a Android súčasne. Dúfame, že ide o dočasné riešenie a v budúcnosti platforma prinesie plnú podporu viacerých zariadení.

Podľa zverejnenej snímky obrazovky bude podpora viacerých zariadení spočiatku prístupná pre 4 zariadenia WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, inteligentný displej Facebook Portal a iba jeden smartfón.

Zdroj: WABetaInfo

Dobrou správou pritom je, že nebudete musieť zostať pripojení k telefónu, aby ste mohli WhatsApp používať na jednom alebo všetkých prepojených zariadeniach. Budete tiež môcť migrovať svoju históriu chatov medzi systémami iOS a Android. Rovnako aj hlasové hovory a videohovory budú fungovať na všetkých prepojených zariadeniach.

Pre fungovanie aplikácie bude potrebné dodržať určité zásady. V čase dostupnosti aktualizácie bude potrebné aktualizovať všetky prepojené zariadenia na najnovšiu verziu. Pre tieto nové funkcie však neexistuje žiadny pevný dátum vydania, pričom plnú dostupnosť funkcie a ďalšie novinky očakávame na prelome júla a augusta. 

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Čo robiť, keď telefón vypisuje „Google sa opakovane zastavuje?“

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.