Potvrdil to Mark Zuckerberg.

Platforma zaznamenala množstvo kontroverzných zmien v pravidlách ochrany súkromia. Zdá sa, že rozhorčenie neutícha napriek mnohým pokusom spoločnosti vyjadriť, ako veľmi si cení súkromie používateľov.

CEO spoločnosti a aj Mark Zuckerberg najnovšie potvrdili niektoré kľúčové funkcie, ktoré môžeme v blízkej budúcnosti v aplikácii očakávať. Najzaujímavejšou z nich je podpora viacerých zariadení, ktoré používajú rovnaký účet WhatsApp.

Spolu s podporou až pre štyri zariadenia získa WhatsApp aj niektoré funkcie Instagramu, ako napríklad režim zmiznutia a nastavenie „Zobraziť raz“, ktoré obmedzí zobrazenia na akomkoľvek médiu iba na jedenkrát. Tieto zmeny sa do aplikácie dostanú v najbližších mesiacoch.

Podpora viacerých zariadení

WhatsApp je viazaný na telefónne číslo a aktuálne obmedzuje používateľov na používanie aplikácie iba na jednom zariadení. WhatsApp už čoskoro umožní používať jeden účet až na štyroch zariadeniach súčasne, aj v prípade, že primárne zariadenie nie je pripojené k internetu. Beta verzia tejto funkcie by mala byť dostupná v priebehu dvoch mesiacov.

Jednorázové zobrazenie

Ak si prostredníctvom správ vymieňate obrázky alebo videá zaznamenané na Instagrame, budete vedieť, že médiá je možné zobraziť iba raz – pokiaľ to nie je uvedené inak. Táto funkcia bude čoskoro dostupná aj v aplikácii WhatsApp. „Zobraziť raz“ znamená, že médiá zmiznú po tom, ako si ich pozrie druhá osoba.

Pozoruhodné je, že funkcia „Zobraziť raz“ sa líši od samodeštrukčných obrázkov, ktoré zmiznú hneď, ako používateľ opustí chat, ale je možné ich otvoriť nespočetnekrát, pokiaľ zostanú v jednom chate.

Miznúce správy

WhatsApp v novembri minulého roka uviedol Miznúce správy pre všetkých používateľov. Táto funkcia umožňuje automatické mazanie správ v konkrétnom chate sedem dní po ich odoslaní. Pripravovaný režim zmiznutia bude nastavený pre celú aplikáciu a umožní mazanie celých chatov. Nastavenie sa automaticky použije iba na chaty iniciované po zapnutí tejto funkcie, nie na staršie.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

WhatsApp zmenil rozhodnutie: Neobmedzí vás a to aj v prípade, že neprijmete nové podmienky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.