Objavila sa v beta verzii aplikácie.

Funkcia “vidieť iba raz” bola do WhatsAppu pridaná minulý rok v auguste. Samotný názov napovedá, že správu odoslanú v tomto režime bude možné zobraziť iba raz. To môže byť užitočné predovšetkým pri citlivom obsahu, kedy má odosielateľ istotu, že správu nebude možné preposielať. Je tu však jeden nedostatok, na ktorý vývojári akosi pozabudli a nedomysleli ho do konca. Aj zo správy odoslanej v režime “na jedno pozretie” je totiž možné vytvoriť snímku obrazovky, čiže celá funkcia v tom momente stráca svoj význam.

Tento rok v auguste Mark Zuckerberg oznámil, že do aplikácie WhatsApp čoskoro pribudne funkcia, ktorá znemožní vytváranie snímok obrazovky pre miznúce správy. Zdá sa však, že sa začína objavovať u niektorých beta testerov aplikácie.

WhatsApp blokovanie screenshotovZdroj: WABetaInfo

Portál AndroidPolice informuje, že WhatsApp skutočne vydal novú verziu aplikácie so zabudovaným blokovaním snímok obrazovky pre vybraných testerov. Pokiaľ sa však používateľ pokúsi snímku obrazovky predsalen vytvoriť, tak sa mu zobrazí hláška „snímku obrazovky nemožno urobiť z dôvodu bezpečnostnej politiky„. 

Zdroj dodáva, že k obídeniu tohto zákazu nepomôžu ani rozšírenia tretích strán. Aj v tomto prípade bude zaznamenaná iba čierna snímka obrazovky. Očakávame, že ďalším krokom WhatsAppu bude pridanie informácie pre odosielateľa, že prijímateľ sa snažil vytvoriť snímku obrazovky. Napríklad taký Snapchat túto možnosť už podporuje.

Nová funkcia blokovania snímok obrazovky je dostupná pre malú skupinu testerov vo verzii aplikácie 2.22.22.3. K širšiemu beta testovaniu by malo dôjsť v najbližších týždňoch.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.