Posielanie správ v tomto komunikátore nefunguje.

Aktualizované 25.10.2022, 11:00 – Správy začínajú v sieti prichádzať.

Hlásenia o aktuálnom výpadku časti služieb WhatsAppu sa objavili aj na nahlasovacom webe Downdetector. Podľa webu The Verge začala mať služba problémy o tretej hodine ráno ET kedy sa používatelia nevedeli k sieti ani pripojiť. Zobrazili sa kontakty aj posledné správy, avšak nové by ste nenačítali. Museli ste sa spoľahnúť len na obsah nakešovaný vo vašom zariadení. Britská verzia služby Downdetector eviduje desiatky tisíc hlásení po celom svete.

Pre portál The Verge sa vyjadril aj hovorca spoločnosti Meta, Joshua Breckman, ktorý hovorí:

Vieme o tom, že ľudia majú v súčasnosti problémy s odosielaním správ a pracujeme na tom, aby sme službu WhatsApp čo najrýchlejšie obnovili pre všetkých.

Od posledného masívneho výpadku v minulosti je toto jeden z najväčších, ktorý si všimne množstvo používateľov. Upozorňujeme na to, že niekedy môže byť chyba vo vašich zariadeniach. Vylúčenie tohto problému spravíte jednoducho. Pripojte sa na inú sieť, napríklad na Wi-Fi alebo operátora a zatvorte WhatsApp z multitaskingového menu. Ak ani po zapnutí nebude fungovať, problém je práve na strane služby. Tento postup sme zvolili aj v našom prípade.

Službu využíva denne viac ako 2 miliardy ľudí po celom svete, je teda zrejmé, že výpadok tejto služby si niekto určite všimne a bude mať zásah do života ľudí ale aj firiem, ktorých zamestnanci ho používajú na komunikáciu.

Situáciu naďalej sledujeme.

Zdroj: vlastné, Downdetector

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.