Ďalší dôvod, prečo prejsť ku konkurencii?

Zdá sa, že WhatsApp svojim rozhodnutím opäť narúša súkromie používateľov. Téme sa venoval portál AndroidAuthority. Ten informuje, že WhatsApp testuje funkciu, ktorá používateľom umožní uchovávať miznúce správy, čím sa ich pôvodný zámer celkom vytratí.

WhatsApp túto funkciu údajne testuje celkom intenzívne. Po tom, čo možnosť uloženia miznúcich správ bola v marci objavená vo verzii aplikácie pre Android, teraz sa objavila aj v systéme iOS. 

Miznúce správy sú základnou funkciou ochrany súkromia, ktorá zabraňuje tomu, aby sa odoslaná správa uložila alebo slúžila ako záznam konverzácie. Pokiaľ ste už miznúcu správu niekedy poslali, tak po čase sa vymazala. Nová funkcia však všetko mení. Tá teraz komukoľvek umožní si tú správu ponechať. Vďaka tejto funkcii sa miznúca správa v podstate zmení na klasickú.

WhatsApp miznúce správyZdroj: Wabetainfo
WhatsApp miznúce správy

Avšak, ktokoľvek vo vlákne chatu môže správu „neuložiť„, čím spôsobí, že zmizne pre všetkých, ale funguje to len vtedy, ak si účastník konverzácie všimne, že správa bola najskôr označená na uchovanie.

Je pomerne zvláštne, že WhatsApp sa pre tento krok vôbec rozhodol.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.