Táto zmena poteší každého fanúšika postavičiek.

Poznáte ich z Facebooku a teraz sa dajú vytvoriť aj v prípade WhatsAppu. Doteraz ste mohli používať len fotografiu alebo profil bez fotografie. Možnosť pridať si 3D Avatara má byť dostupná postupne pre každého od 7. 12. 2022.

Nová možnosť bude personalizovanie toho, ako chcete na komunikátore vystupovať a vhodná pre tých, ktorí nechcú zverejňovať svoju fotografiu. Komu sa nepáči Avatar, dostane na výber z 36 nálepiek, ako uvádza vo svojej správe WhatsApp na svojom blogu.

Meniť si budete môcť účesy, tváre, oblečenie, farbu pleti či rôzne ďalšie záležitosti ohľadne osvetlenia a tieňovania. Malo by ísť o detailné modelovanie postavičky, možno nápadne podobné tomu, ako to prebieha v hre SIMS. Hoci je možné, že nie všetky vlastnosti a úpravy postavičky budú dostupné ihneď.

3D Avatar sa po niekoľkomesačnom odstupe po Instagrame, Facebooku a Messengeri objaví aj na tejto aplikácii. Tá je tiež pod hlavičkou Meta, firmy vlastniacu aj vyššie spomínané siete a aplikácie na komunikáciu. Testovanie však prebiehalo niekoľko mesiacov a náznaky príchodu tohto rozšírenia tu boli skôr. Ako prvý o tom informoval web WABetaInfo koncom júna.

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.