Používatelia využívali funkciu hlasových a video hovorov viac ako kedykoľvek predtým.

Facebook oznámil, ako používatelia využívali jeho komunikačné služby počas Silvestra. WhatsApp sa pri príležitosti osláv Nového roka používal pre účely hlasových a video hovorov viac ako kedykoľvek predtým – používatelia uskutočnili celkovo 1,4 miliardy hovorov. 

Toto číslo predstavuje nový rekord z hľadiska počtu hovorov v jeden deň a v porovnaní so Silvestrom 2019 ide o 50% nárast. Zvýšenej popularite sa tešil aj Messenger, minimálne v USA – používatelia uskutočnili 2× viac skupinových hovorov s troma a viac účastníkmi ako počas bežného dňa.

Facebook takisto prezradil, že živé vysielanie na Facebooku a Instagrame využili milióny používateľov – dokopy sa odvysielalo 55 miliónov živých vysielaní.

WhatsApp, Messenger, Instagram

WhatsApp, Messenger, Instagram. Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT

WhatsApp dostane v roku 2021 nové funkcie

Portál WABetaInfo pravidelne informuje o nových funkciách, s ktorými Facebook experimentuje alebo ich pripravuje v aplikácii WhatsApp. Analýza zdrojového kódu najnovšej beta verzie naznačila, že Facebook postupne pripravuje dlhodobo očakávané funkcie, ako je lepšie zálohovanie četov a to bez ohľadu na operačný systém zariadenia či vylepšené video a hlasové hovory.

V roku 2021 by sme sa tak mali dočkať funkcií, ktoré zjednodušia používanie služby WhatsApp na platforme Android a iOS, resp. migrovanie dát medzi nimi. Rovnako by sme sa mali dočkať žiadanej funkcie, ktorá umožní používať WhatsApp na viacerých zariadeniach súbežne.

V blízkej budúcnosti sa tiež vylepšia skupinové hovory. Optimalizáciu tejto funkcie naznačuje najnovšia beta verzia aplikácie pre iOS. Nevýhodou skupinových hovorov vo WhatsAppe je aktuálne to, že ak sa nezapojíte na začiatku hovoru, dodatočne sa už do skupinového hovoru nemôžete pripojiť. To by sa však malo čoskoro zmeniť – aj vo verzii pre Android a aj vo verzii pre iOS.

Zdroj: Facebook, WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Ako používať videohovory zadarmo

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit