Ochrana používateľských účtov by sa mohla týmto krokom zlepšiť.

Nová funkcia, na ktorú upozornili weby Android PoliceWABetaInfo by mala odolať podvodným scamom a sociálnemu inžinieringu. Nové prihlásenie na WhatsApp na povedzme novom telefóne bude prebiehať potvrdením priamo na displeji starého smartfónu.

Ako je to aktuálne? Nové prihlásenie máte možnosť ochrániť dvojfaktorom alebo SMS kódom. Rizikové je najmä to, že podvodníci môžu poslať falošnú správu, aby ste sa autorizovali a vy vyplníte prihlasovacie údaje na pochybnej stránke a následne príde SMS na overenie alebo hoci aj kód z dvojfaktorovej autentifikácie. Táto metóda je náchylná na to, aby z vás niekto vylákal kód.

Meta ako vlastník aplikácie WhatsApp tomu chce zabrániť tým, že zobrazí notifikáciu na smartfóne o pokuse preniesť účet na nové zariadenie a musíte ju potvrdiť. V čom je rozdiel? V tom, že tu nie je žiaden kód, ktorý by bolo treba niekam posielať a teda nie je čo zneužiť.

Zatiaľ ide o beta funkciu a upozorňujeme, že vo výsledku sa nemusí zobraziť vo finálnej verzii aplikácie. Zatiaľ sa oficiálne použiť nedá a ak ste neboli vopred zapojený do beta programu na Google Play, teraz sa už nepridáte. Výrobca hovorí, že má naplnený potrebný počet používateľov.

Zdroj: WABetaInfo

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.