Platforma WhatsApp pripravuje ďalšiu funkciu pre lepšiu produktívnu prácu.

Spoločnosť Meta počas roku 2023 pripravila pre používateľov WhatsAppu množstvo nových funkcií. Jednou z nich bola aj dlhoočakávaná možnosť zdieľania obrazovky počas hovoru, čím WhatsApp začal konkurovať platformám ako je Microsoft Teams či Zoom. Nová funkcia totiž umožňovala túto platformu využívať napríklad aj pre videokonferencie.

V porovnaní s konkurenčnými platformami však mala tá od spoločnosti Meta jednu nevýhodu. Nedokázala zdieľať zvuk z videí pri ich prehrávaní, čo prinášalo prekážky napríklad počas online prezentácií, ktoré obsahovali videá. Ako však vyplýva z posledných únikov, táto funkcia do WhatsAppu príde už čoskoro.

WhatsApp umožní zdieľať aj zvuk pri zdieľaní obrazovky

Okrem videa, prezentácií a iných ukážok počas zdieľania obrazovky vášho zariadenia tak budete môcť zdieľať aj jeho zvuk. Túto novinku ocenia viacerí používatelia, pre ktorých bola absencia funkcie významným nedostatkom. WhatsApp sa teda bude môcť zaradiť medzi platformy, ktoré ponúkajú užitočné nástroje aj pre videokonferencie či iné pracovné účely.

Novinku však ocenia aj priatelia, ktorí si spolu chcú pozrieť video či film na diaľku. Nová funkcia teda nebude určená len pre pracovné účely, no využiť ju bude môcť ktokoľvek aj na tie súkromné.

Aktuálne ale ešte nie je známe, ktoré služby budú novú možnosť zdieľania zvuku zariadenia podporovať. Niektoré streamovacie služby sa totiž snažia obmedziť možnosť zdieľania obsahu prostredníctvom komunikačných platforiem alebo nahrávania obrazovky. Preto zatiaľ nie je jasné, či sa novinka, ktorú ponúkne WhatsApp, bude vedieť využiť aj pre tieto účely.

WhatsApp by však v blízkej dobe mohol priniesť vyjadrenie, ako presne bude nová funkcia fungovať a na aké účely sa bude dať využiť.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.