Aktualizácia zvyšuje efektivitu aplikácie.

Aplikácia WhatsApp patrí medzi najpoužívanejšie komunikačné aplikácie na svete, avšak pri jej používaní môžete naraziť na pomerne zvláštne postupy. Pokiaľ ste niekedy chceli poslať správu neuloženému kontaktu, tak ste narazili na problém, ktorý vás zdržal, keďže neexistuje žiadny jednoduchý spôsob, ako poslať správu niekomu, ak ste si jeho číslo neuložili do telefónneho zoznamu. 

Toto pravidlo je pomerne obmedzujúce hlavne vtedy, keď nemáte vážny dôvod si konkrétne číslo uložiť do svojho zariadenia. Hoci existujú aj postupy, ako toto pravidlo obísť, tak tie sú pomerne zložité a vyžadujú použitie aplikácie tretej strany. Portál AndroidPolice teraz informuje, že WhatsApp konečne rieši tento problém a výrazne uľahčuje iniciovanie chatu s neuloženými číslami.

Iniciovanie chatu s neuloženým číslom je veľmi jednoduché. Kliknite na zelené tlačidlo Chat vpravo dole, kliknite na lupu a zadajte požadované číslo. Po napísaní celého čísla sa vedľa neho zobrazí tlačidlo Chat, ktoré umožní chatovanie aj s neuloženým číslom.

WhatsApp: Posielanie správ neuloženým číslam je hračka
Zdroj: AndroidPolice
WhatsApp: Posielanie správ neuloženým číslam je hračka

Funkciu sme v aplikácii WhatsApp overili, a môžeme potvrdiť, že v najnovšej mobilnej verzii je už dostupná. Táto možnosť pritom nie je k dispozícii v počítačovej aplikácii aplikácie. V každom prípade ide o nenápadné a predovšetkým praktické  vylepšenie, ktoré vás odbremení od ukladania desiatok možno nepotrebných telefónnych čísel do vašich smartfónov.

Predtým, ako vyhľadáte dostupnosť funkcie vo vašom smartfóne, tak aplikáciu WhatsApp aktualizujte cez Obchod Play na jej najnovšiu verziu. Aj v tomto prípade sa však môže stať, že funkciu ešte nebudete môcť používať, keďže aktualizácia prebieha na strane servera.

WhatsApp pracuje aj na podpore @používateľského mena. Po jej zavedení bude chatovanie s novými kontaktmi na platforme ešte jednoduchšie, pričom nebudete musieť poznať ich telefónne číslo. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.