Toto nepopulárne rozhodnutie čoskoro vstúpi do platnosti.

Je všeobecne známe, že Facebook patrí medzi prosperujúce spoločnosti a platforma WhatsApp jej zatiaľ neprináša toľko zisku ako si predstavuje. Po predchádzajúcom potvrdení plánov na speňaženie, je teraz zavedenie reklám aj potvrdené. Reklama sa začnú objavovať od roku 2020.

Toto rozhodnutie bolo potvrdené počas každoročného Facebook Marketing Summitu. Reklamy budú nakoniec implementované do funkcie Status Instagram Stories. Podobne ako bežné príspevky, aj reklamy budú zaberať celú obrazovku, ale namiesto zobrazenia mena kontaktu, WhatsApp bude zobrazovať názov spoločnosti s odkazom.

Zatiaľ nie je jasné, či Facebook má aj nejaké ďalšie plány na umiestňovanie reklám v rámci aplikácie WhatsApp. V konečnom dôsledku by mohla spoločnosť zaviesť aj alternatívy, kedy by bola reklama zobrazovaná v zozname konverzácií.

Dokonca aj biznis verzia WhatsAppu by mala nasledovať Instagram a Facebook. Používatelia WhatsApp Business budú čoskoro môcť využívať výhody “bohatších formátov správ, kedy bude možné obrázky a PDF súbory dopĺňať krátkym textom. Nakoniec, pri odosielaní správ o produktoch budú mať používatelia možnosť zobraziť produkt v rámci aplikácie WhatsApp a neskôr pristupovať aj k celému katalógu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Honor 20 Pro je tu so svojou rodinou. Fotoaparáty aj cena vás zaujmú

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.