Pokiaľ máte plné ruky práce, tak sa vám určite hodí.

WhatsApp je jednou z najpopulárnejších chatovacích platforiem na svete, čomu zodpovedá aj jej neustále rozrastajúca sa funkčná výbava. Pokým už hlavná verzia aplikácie ponúka skvelé funkcie na správu konverzácií a bezpečnosti, tak vývojári pracujú na ďalších novinkách vo veľmi vysokom tempe. Najnovšie sa na internete objavili náznaky o funkcii prepisu hlasových poznámok, ktorá mieri z iOS zariadení aj do systému Android.

Portál AndroidCentral informuje, že analýzou APK súboru sa zistila prítomnosť reťazcov, ktoré potvrdzujú prítomnosť funkcie na prepis hlasových poznámok. Portál však dodáva, že používatelia zapojení do beta testovania si musia stiahnuť dodatočný súbor s veľkosťou 150 MB. Vďaka tejto funkcii bude možné prepisy hlasových správ čítať ešte skôr, ako si ich skutočne vypočujete.

Prepis hlasových správ bude čoskoro k dispozícii aj v systéme AndroidZdroj: WABetaInfo
Prepis hlasových správ bude čoskoro k dispozícii aj v systéme Android

WhatsApp pre tento účel využíva rozpoznávanie reči vášho zariadenia na poskytovanie end-to-end šifrovaných prepisov. To znamená, že funkcia je bezpečná. Portál WABetaInfo zdieľal niektoré postrehy o novej funkcii spolu so snímkou obrazovky funkcie, ktorá sa pripravuje prostredníctvom beta verzie WhatsApp 2.24.7.8. 

Prepis „hlasoviek“ určite ocenia všetci používatelia, ktorým sa z akéhokoľvek dôvodu nechcú počúvať hlasové správy. Nie každý ich totižto obľubuje alebo sa cíti príjemne, keď so svojim smartfónom chodí po ulici ako s “mastným chlebom”.

Dobrou správou pritom je, že viaceré indície naznačujú, že funkcia prepisu sa aj v systéme Android objaví v najbližších dňoch až týždňoch.

Zdroj: AndroidCentral, WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.