Hrozí, že zálohy na Google Disku sa budú započítavať aj do bezplatného úložného priestoru.

Konverzácie zo služby WhatsApp je do cloudu možné zálohovať v systémoch Android aj iOS. Pokým v prípade iCloudu je tento priestor pre zálohy obmedzený, cloudové úložisko od Google stále ponúka neobmedzený úložný priestor.

Aktuálne však portál AndroidAuthority prináša správu, ktorá príliš nepoteší. Zdá sa, že táto možnosť neobmedzeného zálohovania by sa mala v budúcnosti zmeniť. Nové správy naznačujú, že aj v prípade Disku Google sa pripravujú limity, ktoré boli objavené v kóde aplikácie (nižšie).

Zatiaľ nie je známe, aké limity sa pre zálohy do Google Disku pripravujú. Zostáva iba dúfať, že sa nebudú započítavať do bezplatného 15 GB úložného priestoru. 

WhatsApp limit Disk GoogleZdroj: AndroidAuthority
WhatsApp – limity pre Google Disk

Táto nová správa prichádza iba krátko po tom, čo leaker WABetaInfo objavil pripravovanú funkciu, ktorá umožní podrobné spravovanie záloh v systéme Android. Bude tak umožnené vybrať iba určité typy súborov, ktoré bude môcť používateľ zálohovať. S tým by mohol priamo súvisieť aj novoobjavený limit záloh do Google Disku.

To, že aj WhatsApp zálohy v systéme Android budú mať svoje obmedzenia, nie je vôbec prekvapením. Google si pravdepodobne presadzuje svoje snahy o to, aby každý používateľ Androidu si za extra úložisko na Google Disku platil. Teraz to vyzerá tak, že už nič nebude neobmedzené, teda ani zadarmo.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.