Funkcia je dostupná v najnovšej beta verzii aplikácie.

WhatsApp neustále pridáva nové funkcie pre svoje Android a iOS aplikácie. Pokým niektoré z nich iba rozširujú ich funkčnú výbavu, tak ďalšie sú praktické pre používateľov, ktorí používajú viac zariadení s jedným účtom. Už v júni sa objavila správa, ktorá naznačila, že WhatsApp pracuje na podpore viacerých účtov v jednej aplikácii. To znamená, že už viac nebudete musieť využívať funkciu duálnych aplikácií, aby ste mohli v telefóne používať viac WhatsApp účtov.

Po testovacej fáze sa podpora viacerých účtov dostáva k prvým beta testerom. O novinke informoval portál WABetaInfo, ktorý dodáva, že novinka je funkcia dostupná iba pre systém Android. Aplikácia vo verzii 2.23.17.8 zavádza pre obmedzený počet beta testerov možnosť pridania viacerých účtov do aplikácie. Používatelia po kliknutí na šípku vedľa ikony QR kódu si môžu do aplikácie pridať nový účet.

WhatsApp pre Android pridáva podporu viacerých účtov
Zdroj: WABetaInfo
WhatsApp pre Android pridáva podporu viacerých účtov

V tejto ponuke je možné aj jednoducho prepínať medzi účtami. Je dôležité poznamenať, že novo pridané účty sú v zariadení aktívne, pokým sa používateľ nerozhodne odhlásiť. Funkcia uľahčí používateľom prácu tým, že spojí všetky konverzácie do jednej aplikácie. Je pritom jedno, či ide o pracovnú alebo súkromnú konverzáciu. Používateľ si však zachová celkový prehľad o kontách, z ktorých konverzácie pochádzajú. Už viac nebude potrebné používať viacero zariadení alebo paralelné aplikácie pri prepínaní medzi účtami.

Aj napriek tomu, že funkcia viacerých účtov je v súčasnosti dostupná iba pre malý počet beta testerov, v najbližších týždňoch sa určite rozšíri.

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.