Čoskoro rozšíri bohatú ponuku platformy.

Komunikácia sa počas rokov zmenila. Dnes sa vo veľkej miere využívajú chatovacie aplikácie, maily, môžeme posielať hlasové správy, fotky alebo videá. Najnovšie správy však naznačujú, že do obľúbenej chatovacej aplikácie WhatsApp prichádza nová funkcia.

Ide o krátke videoklipy, ktoré spopularizoval Snapchat. Bolo to teda v čase, pokým túto platformu “nevykradli” komunikačné aplikácie spoločnosti Meta. Zdá sa však, že Meta, vlastniaca WhatsApp aj Facebook, pripravuje vlastnú formu videospráv. O novinke informuje portál WABetaInfo. Nová funkcia bola objavená v beta verziách aplikácie pre Android aj iOS, avšak jej rozšírenie je zatiaľ pomerne obmedzené.

WhatsAppZdroj: WABetaInfo
WhatsApp

Pripomeňme si, že používatelia aplikácie WhatsApp už môžu videá posielať. Tie je možné prostredníctvom aplikácie posielať buď nahraním z galérie alebo ich rýchlym zachytením priamo cez aplikáciu. Nová funkcia videospráv bude však fungovať podobne ako hlasové správy. Vďaka nej bude čoskoro možné zdieľať krátke videá s dĺžkou až do 60 sekúnd.

To znamená, že počas nahrávania videa bude potrebné kliknúť na vyhradené tlačidlo a podržať ho. Po zdvihnutí prsta z tlačidla sa video automaticky odošle. Je pravdepodobné, že tlačidlo bude možné uzamknúť v polohe nahrávania, by ho používateľ nemusel stále držať.

Nové tlačidlo pre videosprávy sa bude nachádzať na rovnakom mieste ako aj tlačidlo hlasových správ. Pre prepínanie medzi týmito dvomi možnosťami bude potrebné zakaždým ťuknúť na tlačidlo, aby si používatelia vybrali medzi týmito dvoma režimami.

WhatsApp aj pri tejto forme komunikácie myslí na bezpečnosť. Videosprávy budú šifrované end-to-end, čo znamená, že prístup k nim budú mať len odosielateľ a príjemca. Ďalším bezpečnostným prvkom je znemožnenie preposlania videosprávy ďalším osobám. 

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.