Platforma je aj napriek svojej popularite známa pomalým vývojom. 

Nedávno však bola beta verzia aplikácie aktualizovaná o nové funkcie inšpirované inými platformami. Pred pár dňami si používatelia všimli, že spoločnosť implementovala funkciu automatického mazania starého mediálneho obsahu. Nasledovala aktualizácia pre firemných používateľov. Tento týždeň bola pridaná aj možnosť „Stlmiť upozornenia navždy“. Vo verzii 2.20.201.10 pre Android bolo aktualizované používateľské rozhranie mediálnych ponúk, čo prináša podrobnejšiu správu obsahu tohto typu. 

Funkcia nastavenia trvalého „stíšenia“ upozornení je vyžadovaná už dlho, no s najnovšou beta verziou sa takmer po roku konečne dostáva na verejnosť.

Novým je aj prepracované používateľské rozhranie pre ponuku informujúcu o využití úložiska, ktoré bude odteraz zobrazovať oveľa viac informácií. V hornej časti tejto stránky bude praktický graf s potrebnými detailami. Ďalej je uvedená možnosť vyčistiť nepotrebné súbory. 

Používatelia WhatsApp dlho požadujú aj skutočnú podporu viacerých zariadení. Synchronizácia medzi väčším počtom zariadeniami nie je aktuálne k dispozícii, pretože WhatsApp umožňuje pripojenie iba jedného zariadenia k účtu. To sa má však čoskoro zmeniť. Aj verzia pre stolné počítače môže fungovať iba v spojení s aktívnou aplikáciou v smartfóne a „zrkadliť ju“.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

WhatsApp: Táto funkcia zmení pohľad na používanie aplikácie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.