Nová skratka prístupu do knižnice fotografií zrýchli zdieľanie obsahu.

WhatsApp sa teší obrovskej popularite. Aj preto sa vývojári tejto aplikácie stále snažia prinášať nové funkcie, ktoré uľahči každodennú interakciu s touto aplikáciou. Pokým už hlavná verzia aplikácie ponúka skvelé funkcie na správu konverzácií a bezpečnosti, tak nové funkcie pribúdajú doslova raketovým tempom. Najnovšie sa na internete objavili náznaky o novej funkcii na rýchle otvorenie knižnice fotografií.

Novinku ocenia predovšetkým tí používatelia, ktorí radi zdieľajú veľa obrázkov priamo z galérie svojho smartfónu. Hoci oficiálny zoznam zmien neponúka veľa informácií, najnovšia verzia aplikácie pre iOS 24.7.75 odhalila, že novinka bude odteraz dostupná pre všetkých. V podstate ide o šikovnú skratku na priamy prístup do knižnice fotografií.

Nová skratka prístupu do knižnice fotografií zrýchli zdieľanie obsahu.Zdroj: WABetaInfo

Novinka je priamo naviazaná na uvedenú verziu aplikácie a po aktualizácii sa mám táto funkcia sprístupnila ja v našom účte. V konverzácii stačí vedľa riadku s textom dlho podržať tlačidlo +. Po jeho podržaní budete presmerovaní priamo do galérie. Hoci nejde o prevratnú novinku, tak určite poteší a predovšetkým ušetrí čas.

Ak náhodou z nejakého dôvodu túto funkciu priameho prístup do galérie nemáte dostupnú, tak stačí počkať niekoľko dní, aby bola k dispozícii aj pre váš účet. WhatsApp okrem toho pripravuje aj možnosť prehrávania videa v štýle obraz v obraze. To znamená, že budete môcť sledovať videá pri prehliadaní viacerých chatov alebo iných častí aplikácie. 

WhatsApp údajne pracuje aj na redizajne obrazovky volaní.

Zdroj: PhoneArena, WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.