Objavila sa v beta verzii aplikácie.

WhatsApp patrí medzi najpoužívanejšie chatovacie aplikácie, ktoré používajú milióny ľudí po celom svete. O svoju priazeň bojuje neustále sa zvyšujúcou ponukou funkcií a čoraz lepším zabezpečením. Aplikáciu je možné používať nielen v systémoch iOS a Android, ale aj na počítačoch, pričom platforma iba nedávno získala ďalšie užitočné funkcie. Už teraz tak majú do smartfónov namierené viaceré novinky, medzi ktorými nechýba zdieľanie obrazovky so zvukom, zvýšenie účastníkov videohovorov a ďalšie.  

Keďže WhatsApp je predovšetkým o komunikácii s blízkymi a priateľmi, tak spoločnosť nezabúda ani na zábavnú stránku platformy. Aj preto teraz začína zavádzať nový typ nálepiek s plynulejšími animáciami a živými farbami, ktoré budú súčasťou nového balíka. Hoci nová sada sa začína iba vytvárať, už obsahuje nálepky tematicky označené názvom „Som len dievča“, na čo upozornil portál WABetaInfo. WhatsApp Beta 2.24.5.10 je prvou verziou, v ktorej sa objavili nálepky Lottie. 

WhatsApp predstavil veselé novinky, ktoré oživia aj váš smartfónZdroj: WABetaInfo
WhatsApp predstavil nový typ nálepiek

Balík nálepiek je navrhnutý spoločnosťou BUCK. Ten je možné stiahnuť a vývojárom zároveň poskytuje inšpiráciu, ako čo najlepšie využiť novú tému nálepiek. Nálepky Lottie celkovo prinášajú vylepšenia animácií, plynulosť, čím oživia každú komunikáciu

Portál dodáva, že Lottie umožňuje vývojárom používať vektorové animácie pre nálepky, čo je oproti aktuálnym nálepkám založeným na WebP opäť posun vpred, predovšetkým v oblasti animácií. Vývojári aktuálne majú problém začať vyrábať nálepky Lottie s aplikáciami tretích strán. Zdá sa, že ide iba o dočasný problém.

Vďaka novému typu nálepiek však bude ich odosielanie v rámci aplikácie WhatsApp čoskoro ešte zábavnejšie.

Zdroj: PhoneArena, WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.