Komunikačná platforma WhatsApp opäť prináša prvok sľubujúci vylepšenie súkromia.

Používatelia komunikačnej platformy WhatsApp od spoločnosti Meta bezpochyby vedia o funkciách, ktorými prispieva k zachovaniu vášho súkromia či bezpečnosti. Na rozdiel od Messengeru či Instagramu totiž prináša viac funkcií so zameraním práve na tieto oblasti. Nové funkcie pritom prichádzajú neustále a najnovšie sa používatelia WhatsAppu budú môcť radovať z možnosti alternatívnych profilových fotografií a mena.

O tejto funkcii informoval aj portál wabetainfo.com, ktorý poukázal aj na to, ako sa bude nová možnosť zobrazovať v nastaveniach. Vylepšenia sa budú týkať najmä aktívnejších používateľov, ktorí sa kontaktujú často v rámci WhatsAppu aj s neznámymi osobami .

WhatsApp prináša alternatívnu fotografiu a meno

Aj vy možno používate sociálnu sieť WhatsApp pre komunikáciu v rámci pracovných či oficiálnych účelov. Jednoducho sa vám tak stane, že sa ktokoľvek dostane k vašej súkromnej profilovej fotografii či nejakej tej prezývke, ktorú ste si nastavili. Pri komunikácii s blízkymi je to pritom úplne v poriadku, no ak si svoje číslo zverejníte na internete, môže to vidieť skutočne ktokoľvek.

WhatsApp alternatívne profilyZdroj: wabetainfo.com
Alternatívne profily v službe WhatsApp

Nová funkcia vo WhatsAppe pritom prináša možnosť nastaviť si alternatívnu profilovú fotografiu. Tá bude o niečo oficiálnejšia, prípadne si zvolíte len iniciálne písmená vášho mena či organizácie. Vašu súkromnú snímku tak neuvidia osoby, pre ktoré to nie je vhodné a vy si budete môcť súkromne nastaviť takmer akúkoľvek profilovú fotografiu. Rovnako to bude aj s prezývkou, resp. menom, ktoré si budete môcť nastaviť aj pre verejnosť.

Kedy funkciu zaevidujete aj vy?

Aktuálne sa nová možnosť vytvorenia alternatívneho profilu v podobe mena a profilovej fotografie nachádza v štádiu vývoja. V praxi to teda znamená, že novú funkciu najskôr získajú beta testeri aplikácie, ku ktorej stále nemajú prístup ani oni. Následne sa novinka dostane do WhatsApp účtov aj bežným používateľom. V konečnom dôsledku sa teda k novej možnosti budete môcť dostať pravdepodobne v priebehu najbližších týždňov či pár mesiacov, záleží od úspešnosti jej testovania.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.