Hlasové správy sú tu s nami už 9 rokov.

Od tej doby sa v aplikácii WhatsApp zmenil spôsob, akým ľudia pomocou nej komunikujú. Nahrávanie a posielanie hlasových správ je rovnako rýchle a jednoduché ako napísanie správy, avšak vo viacerých prípadoch ide aj jediný možný spôsob, ako komunikovať. Okrem toho hlasové správy umožňujú vyjadriť pocity oveľa presnejšie. Celkovo tak ide o osobnejšiu formu komunikácie.

WhatsApp sa pred pár hodinami pochválil, že počas jedného dňa používatelia aplikácie odošlú v priemere až 7 miliárd hlasových správ. Vyzdvihol aj fakt, že všetky (aj) hlasové správy sú šifrované počas celého spojenia.

Okrem toho platforma zverejnila 6 nových funkcií, vďaka ktorým bude posielanie hlasových správ v aplikácii WhatsApp ešte pohodlnejšie.

WhatsApp hlasové správyZdroj: WhatsApp
WhatsApp hlasové správy

6 nových funkcií hlasových správ

  • Prehrávanie mimo chatu: Vypočujte si hlasovú správu mimo chatu, vďaka čomu sa môžete venovať aj ďalším činnostiam súčasne.
  • Pozastavenie/opätovné spustenie nahrávky: Pri nahrávaní hlasovej správy teraz môžete nahrávku pozastaviť a pokračovať v nej neskôr.
  • Zobrazenie v podobe vlny: Vizuálne znázorňujú prehrávanie hlasovej správy na jednoduchšie sledovanie priebehu nahrávky.
  • Ukážka nahrávky: Vypočujte si hlasové správy skôr, než ich odošlete.
  • Ukladanie pozície prehrávania: Keď pri počúvaní hlasovej správy nahrávku pozastavíte, po návrate do chatu môžete pokračovať tam, kde ste skončili.
  • Rýchle prehrávanie preposlaných správ: Prehrávajte hlasové správy 1,5-násobnou alebo 2-násobnou rýchlosťou a vypočujte si rýchlejšie bežné, ako aj preposlané správy.

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.