Ďalšia funkcia do zbierky.

WhatsApp do prostredie svojej aplikácie neustále pridáva rôzne funkcie a vylepšenia. Iba tento rok bolo do funkčnej výbavy pridaných niekoľko noviniek, ktoré používateľom uľahčujú jej každodenné používanie. Medzi užitočné novinky rozhodne patrí aj možnosť upravovať už odoslané správy, avšak funkcia nebola dotiahnutá do konca.

Upravovať bolo totiž možné iba správy, ktoré neobsahovali žiadny mediálny súbor. Pokiaľ sa však text nachádzal pri obrázku alebo videu, tak ten upravovať už možné nebolo. Doteraz ste mohli upravovať iba bežné správy, pričom nie je známe, prečo táto funkcia nebola k dispozícii už pri jej zavedení. Dobrou správou pritom je, že teraz sa konečne dostáva do prostredia aplikácie WhatsApp, a môžete ju začať používať.

Funkcia prichádza ako súčasť najnovšej aktualizácie aplikácie WhatsApp, kde je jednou zo zmien možnosť upravovať popis médií. Aktuálne to vyzerá tak, že funkcia je zatiaľ dostupná len pre používateľov iOS, čo však neznamená, že sa skôr či neskôr nedostane aj do aplikácie pre Android. Len aby to netrvalo príliš dlho.

Súčasťou úprav správ je aj akási ochrana proti zneužívaniu tejto funkcie. WhatsApp aj preto označuje všetky upravené správy štítkom „upravené, aby používatelia vedeli, že obsah správy bol upravený. Na druhej strane neočakávajte, že by bolo možné nejako skontrolovať históriu úprav, hoci by to bola skvelá funkcia, ale jej zavedenie by bolo pravdepodobne náročné. 

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.