Funkcia dokáže zabrániť zmiznutiu miznúcich správ.

Miznúce správy našli svoje uplatnenie predovšetkým v komunikáciách, pri ktorých používatelia nechceli, aby sa zachovali. Miznúce správy je možné nastaviť na limit 24 hodín, 7 dní alebo 90 dní. Pri zapnutej funkcii sa po uplynutí týchto limitov správy z konverzácie automaticky odstránia.

Funkcia je v aplikácii WhatsApp dostupná už od roku 2020, pričom limity automatického vymazania nielenže časom pribúdali, ale ešte aj pribudnú. Portál AndroidPolice teraz informuje, že WhatsApp pripravuje novú možnosť, ktorá by takéto automatické vymazanie znemožnila. 

WhatsAppZdroj: WaBETAinfo

Novinka tak umožní uložiť aj správy zasielané v miznúcich konverzáciách. Ide o užitočnú funkciu v prípade, keď vám niekto pošle niečo dôležité, a vy si to chcete uložiť. Alebo z nejakého dôvodu chcete uloženú správu použiť ako dôkaz.

Hoci o tejto funkcii sme písali už skôr, teraz sa jej možnosti rozširujú o prístup k už uloženým správam, čiže tie sa budú uchovávať na jednom vyhradenom mieste. Zverejnená snímka obrazovky je síce z aplikácie WhatsApp Web, ale zdroj tvrdí, že funkcia sa dostane aj do budúcich beta verzií aplikácií pre Android aj iOS.

Zatiaľ však nie je známe, kedy sa tejto funkcie dočkáme aj v hlavnej verzii aplikácie. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.