Poznáme ich aj z iných komunikačných aplikácií.

Nielenže pomocou nich dokážeme rýchlo reagovať na konverzácie, ale touto formou takisto dokážeme vyjadriť aj svoje pocity. O tom, že aj WhatsApp pripravuje reakcie na správy vieme už nejaký čas. Aj keď stále nie sú v aplikácii dostupné, nové snímky obrazovky prezrádzajú, ako by mohli vyzerať

Portál WABetaInfo sa podelil o snímky obrazovky, ktoré prezrádzajú všetko podstatné. Prvý z obrázkov znázorňuje, ako by mohla táto funkcia vyzerať v smartfónoch so systémom iOS, zatiaľ čo druhý ukazuje prostredie zo systému Android.

Obrázky tak prezrádzajú, že emoji sa budú zobrazovať nad textom. Zdá sa, že ide o rovnaký spôsob, na aký sme zvyknutí z Messengeru. Aktuálne je však dostupných iba 6 možností ako reagovať na správy, čo sa pri tejto forme komunikácie zdá byť celkom postačujúce. Je však pravdepodobné, že ide iba o základnú ponuku, ktorú je možné upravovať a meniť podľa aktuálnych potrieb používateľov.

Zdroj ďalej informuje, že aj reakcie na správy by mali byť šifrované end-to-end, podobne ako konverzácie a zálohy. Očakávame, že funkcia sa objaví v najbližšej beta verzii aplikácie pre Android aj iOS

Pokiaľ však nie ste v beta programe aplikácie WhatsApp, tak máte najskôr smolu, pretože je dlhodobo plný. K stiahnutiu najnovších verzií (aj beta) preto použite alternatívny obchod s aplikáciami – napríklad APK Mirror.

Zdroj: WABetaInfo, AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.