Sociálne siete menia spôsob, akým komunikujeme.

Jednou z foriem, ako vyjadriť svoj názor na sociálnej sieti, je aj priama reakcia na správu alebo príspevok. Túto formu pritom v tradičnejších komunikačných aplikáciách až tak často nevidíme. WhatsApp by tento trend chcel zmeniť a pracuje na tom, aby do svojej aplikácie priniesol reakcie na správy.

Podľa portálu WABetaInfo sa na funkcii reakcií v súčasnosti iba pracuje. Niektorí používatelia dostali v týchto dňoch správu, ktorá ich informuje, že dostali reakciu, ale nemôžu ju zobraziť so svojou verziou aplikácie, čo naznačuje, že sa testuje interne alebo iba s veľmi malým počtom používateľov.

Okrem tejto správy nemáme zatiaľ v rukách ďalšie informácie. Môžeme ale očakávať, že funkcia sa objaví v nadchádzajúcej beta verzii aplikácie. Súčasťou tejto aktualizácie by mohla byť aj špeciálna sada emoji, pomocou ktorej bude možné reagovať na správy. 

Napríklad Facebook Messenger má aktuálne k dispozícii 6 reakčných emotikonov, ale správy na Instagrame je možné iba lajkovať. Očakávame, že WhatsApp sa viac priblíži k Messengeru. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.