Ich súčasťou je hlas a reakcie.

Vyzerá to tak, že WhatsApp začína byť v aktualizovaní svojej aplikácie čoraz aktívnejší. Zmeny samozrejme zvyšujú používateľský zážitok a sú aj praktické. Portál GSMArena informuje, že nové funkcie sa teraz dostávajú aj do sekcie Status. Dobrou správu pritom je, že ide o globálnu aktualizáciu, čo znamená, že pokiaľ tieto funkcie ešte nemáte, tak v priebehu najbližších dní k vám určite dorazia. 

Aktualizácia prináša možnosť nahrávania a zdieľania až 30 sekundových hlasových správ ako správy o stave. Aktualizovaná je aj ochrana súkromia pre jednotlivé statusy. Táto možnosť používateľom v konečnom dôsledku umožní vybrať si, kto uvidí alebo vypočuje ich status pri každej jeho aktualizácii. Zmeny nastavenia statusu sa budú automaticky ukladať pre budúce použitie.

WhatsApp statusZdroj: GSMArena
WhatsApp status

Po reakciách v chatoch teraz prichádzajú aj reakcie na statusy. Údajne ide o veľmi žiadanú funkciu. Novinky v tejto sekcii odteraz umožnia rýchlo odpovedať na akýkoľvek status iba potiahnutím prsta nahor a ťuknutím na emoji. Samozrejme, stále môžete odpovedať aj textom, hlasovou správou alebo nálepkami. Aktualizácia stavu bude vždy dobre viditeľná aj priamo z profilovej fotografie, okolo ktorej bude vždy aktuálny profilový krúžok. Takto odlíšený obrázok s aktuálnym statusom sa samozrejme bude zobrazovať aj v iných častiach aplikácie.

Sekcia Status sa rozšíri aj o možnosť otvárať odkazy. To znamená, že pokiaľ do svojho statusu vložíte odkaz, tak priamo v statuse sa zobrazí jeho náhľad. Okrem dizajnového vylepšenia statusu bude vidieť, čoho sa odkaz týka, aby vaši známi vedeli, na čo klikajú.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.