Niektoré možnosti sú zatiaľ nedostupné.

Pred viac ako mesiacom začala komunikačná platforma WhatsApp sprístupňovať možnosť formátovania textu, ktorá bola doteraz dostupná iba pre beta testerov. Portál PhoneArena informuje, že možnosť formátovania textu začína byť od dnešného dňa dostupná pre všetkých používateľov. WhatsApp už nejaký čas testuje funkcie formátovania textu, pričom nedávno boli zverejnené podrobnosti o ďalších možnostiach formátovania, ktoré doplnia tie pôvodné.

Zdroj informuje, že WhatsApp dokončil testovanie štyroch nových prvkov formátovania textu, ktoré sa teraz dostávajú do systémov Android, iOS, Mac a na Web. Ako môžete aj na obrázku nižšie vidieť, WhatsApp od dnešného dňa umožňuje všetkým používateľom využiť kódový blok, citačný blok, ako aj štandardný zoznam s číslami a odrážkami

WhatsApp formátovanie textuZdroj: WhatsApp
WhatsApp formátovanie textu

Zoznamy s odrážkami: Na začiatku textu zadajte symbol „-“ a za ním medzeru. Príklad: “– text“.

Číslované zoznamy: Pre toto formátovanie zadajte jednu alebo dve číslice, za ktorými nasleduje bodka a medzera. Príklad: “1. “. 

Citačný blok: Ak chcete použiť tento formát, pred text, ktorý chcete zvýrazniť, zadajte symbol „>“ a medzeru. Príklad: “> text“.

Kódový blok: Užitočný formát pre programátorov, ale aj dobrý spôsob zvýraznenia konkrétnych informácií v texte. Používatelia musia použiť symbol „`“, aby mohli použiť tento formát. Príklad: “`text`“.

Aj keď funkcie všetkých menovaných spôsobov sú zrozumiteľné na základe ich názvu, tak WhatsApp okrem nich ponúka ďalšie štyri funkcie formátovania textu: Bold, Kurzíva, Prečiarknuté a Monospace. Každá z možností formátovania textu má tiež skratku na jej okamžité použitie. Počas testovania nových funkcií sme si však všimli, že niektoré spôsoby formátovania je možné zadávať iba na smartfónoch, pričom vo verzii aplikácie WhatsApp pre počítače sú zatiaľ nedostupné.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.