K dispozícii je v beta verzii aplikácie.

To znamená, že na svoje oficiálne vydanie iba čaká, pričom k nej majú prístup testeri aplikácie WhatsApp beta. Iba tí tak majú sprístupnenú ponuku Premium, kde sa nachádzajú všetky extra funkcie pre biznis používateľov. Pre bežných ľudí to v konečnom dôsledku znamená, že väčšina platených funkcií pre nich nebude nijako zvlášť užitočná.

Tie však môžu byť mimoriadne užitočne pre firmy, ktoré vďaka Prémiovému účtu budú môcť využívať prispôsobiteľný kontaktný odkaz aplikácie WhatsApp, ktorý možno zmeniť raz za tri mesiace. Ten bežným používateľom, a potencionálnym zákazníkom spoločnosti, umožní nájsť konkrétnu firmu oveľa ľahšie. Nebude tak potrebné zakaždým zadávať telefónne číslo. Podobnú funkciu môžeme už nájsť napríklad v aplikácii Telegram.

WhatsApp PremiumZdroj: WABetaInfo
WhatsApp Premium

Okrem tejto užitočnej funkcie platená verzia aplikácie WhatsApp umožní súčasne pripojiť až 10 zariadení k rovnakému účtu. To uľahčí zamestnancom spoločností pripojiť sa a spravovať firemný účet. Okrem toho je možné uskutočniť videohovor až s 32 účastníkmi.

Na záver dodávame, že funkciu predplatného stále nájdeme iba v beta verzii aplikácie. WhatsApp zatiaľ neinformoval, kedy ju oficiálne sprístupní pre všetkých biznis zákazníkov. Na oznámenie výšky predplatného si budeme musieť takisto počkať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.