Dizajnom pripomína Skype.

V systéme Windows je aplikácia WhatsApp dostupná už nejaký čas. Keďže ide iba o upravenú mobilnú verziu pre počítače, od tej mobilnej sa príliš neodlišuje. Teraz sa však dozvedáme, že v blízkej budúcnosti sa to zmení. Aktuálnu verziu tak nahradí celkom nová aplikácia. Tá bude dostupná pre systémy Windows a macOS.

Portál GSMArena zverejnil snímky obrazovky a gify, ktoré odhaľujú, ako bude nová verzia aplikácie vyzerať a aké budú jej kľúčové funkcie. Aplikácii nebudú chýbať ani možnosti kreslenia, čo umožní novú verziu WhatsApp efektívne používať aj na zariadeniach s dotykovými displejmi.

Nová verzia UWP aplikácie bude navrhnutá tak, aby čo najlepšie splynula s novým dizajnovým jazykom prostredia Windows 11. Aplikáciu bude možné bleskurýchle otvoriť a bude fungovať aj po zatvorení. Aj vďaka tomu budú oznámenia prichádzať ako zvyčajne. 

Pokiaľ sa pozrieme na možnosti nastavenia, tak tie budú rozdelené do šiestich kategórií – Všeobecné, Účet, Chaty, Oznámenia, Úložisko, Pomoc. Čas uvedenia novej verzie WhatsApp zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.