Príchodom Teams do Windows 11 to vyzeralo na koniec komunikátora Skype.

Ten je však veľmi prerastený v očiach používateľov a zapísaný ako súčasť, ktorú roky poznajú. Jeho koniec by nebol strategicky najlepší krok. To ani za cenu, že by chcel Microsoft migrovať používateľov do aplikácie Teams. Tí by totiž mohli na Teams vynechať a prejsť trvalo ku konkurencii.

Jedným z hlavných vylepšení je podpora všetkých prehliadačov. Skype totiž nemusíte inštalovať, dá sa používať aj na webe a to aj na zjednodušenú formu on-line komunikácie. Práve pre tých používateľov, ktorí túto aplikáciu nemajú a kvôli jednej či niekoľko málo prípadov na komunikáciu, si nechcú zakladať konto alebo ju používať.

Dôvody môžu byť rôzne a zakladanie konta medzi ne pravdepodobne nebude väčšinovo platiť. Ak totiž používate Microsoft 365 v rámci osobného účtu, tým istým kontom sa prihlasujete do Skypeu, rovnako to platí aj pre on-line účet Windows.

Novinka je ohlásená v Insider verzii, teda testovacej a zatiaľ nemusí byť plne funkčná pre každého. Skype for Web síce pribudol aj pre Firefox, no s jednou výnimkou. Zatiaľ nefunguje podpora video telefonovania. Aspoň podľa vyjadrenia človeka z tímu pre Skype v komentároch k tejto novinke. Audio bez obrazu ale podporované je rovnako tak ako aj chatovacie služby.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.