Novinka v aplikácii umožní skryť váš online status.

WhatsApp je v ostatných mesiacoch veľmi aktívny. Spoločnosť do svojej aplikácie prináša čoraz viac užitočných funkcií, ktoré jej umožnia dobehnúť konkurenciu. V oblasti súkromia boli minulý mesiac uvedené funkcie, ktoré používateľom umožňujú skryť svoje profilové obrázky a stav „naposledy videné“ pred určitými kontaktmi. Teraz sa však tieto funkcie súkromia dočkajú ďalšieho vylepšenia.

Portál AndroidPolice informuje, že spoločnosť pracuje na novinke, ktorá umožní používateľom aplikácia skryť ich online status. Hoci zmienka o tejto novinke sa objavila v aplikácii pre iOS, je viac ako isté, že sa dostane aj do systému Android a webovej verzii. Vieme však, že funkcia je vo vývoji viac ako pol roka, pričom jej vydanie očakávame až v najbližších týždňoch či mesiacoch.

WhatsApp online status v iOSZdroj: AndroidPolice

V nastaveniach súkromia sa čoskoro objaví nová položka, ktorá ponúkne dva spôsoby, akými vás budú ostatní používatelia v aplikácii vidieť. Okrem stále viditeľného online statusu pre všetkých, pribudne možnosť, ktorá sa riadi nastaveniami “naposledy videný”. Bude tak možné online status obmedziť buď na kontakty, vybrané kontakty alebo ho celkom skryť.

Táto funkcia bude určite prínosná pre tých, ktorí chcú svoj online status celkom skryť pred zbytočne zvedavými členmi rodiny. Anonymita v aplikácii WhatsApp tak dostane celkom nový rozmer.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.