Používateľské rozhranie dostane niekoľko praktických vylepšení pre jednoduchšiu správu konverzácií.

WhatsApp naberá na obrátkach a pripravuje čoraz zaujímavejšie funkcie. Iba pred pár dňami ohlásil niekoľko noviniek, ktoré používateľom tejto aplikácie umožňujú posielať fotografie a videá vo vysokom rozlíšení. Okrem toho, aplikácia pridáva aj nové možnosti formátovania textu, ktoré oživia aj tie najnudnejšie konverzácie. K tomu určite prispejú aj nové nálepky generované umelou inteligenciou.

WhatsApp Chat LockZdroj: WhatsApp
WhatsApp aktuálny dizajn

Portál AndroidPolice však tvrdí, že spoločnosť Meta pracuje na ďalších zmenách, ktoré do aplikácie prinesú ďalšie užitočné novinky. Pre systém Android totižto pripravuje veľký redizajn rozhrania, ktorý obsahuje nové prepracované prvky v štýle Material Design 3 a modernejší vzhľad. Zdroj dodáva, že aplikácia bude v hornej časti obrazovky obsahovať filtre konverzácií na ich jednoduchú správu. Je pritom zrejmé, že redizajn aplikácie si vyžaduje ešte veľké množstvo času. 

Tempo spoločnosti Meta je v každom prípade neskutočne rýchle, pretože do beta kanála takmer každé dva dni pridáva nové funkcie, ktoré sú sprístupňované vybraným beta testerom. Tí si najnovšie všimli, že spoločnosť upravila aj dizajn aplikácie premiestnením navigačného panela do spodnej časti obrazovky. Okrem toho sa zmenili aj niektoré prvky používateľského rozhrania. Už teraz je vidieť, že WhatsApp sa pripravuje na jeden z najväčších redizajnov aplikácie pre Android.

WhatsApp pre Android pripravuje redizajn rozhraniaZdroj: WABetaInfo
Redizajn aplikácie WhatsApp pre Android

Zmeny v používateľskom rozhraní sa prejavili v beta verzii aplikácie WhatsApp pre Android s označením 2.23.13.16. Je však potrebné podotknúť, že nové rozhranie nie je dostupné pre všetkých testerov. Malej skupine sú každopádne sprístupnené aktualizované prvky Material Design 3. Významnou zmenou je horná biela lišta, pričom ostatné prvky používateľského rozhrania sú zelené. Zmenou prešiel aj nápis WhatsApp v hornej časti obrazovky. 

Nová verzia aplikácie má vďaka zmenám modernejší vzhľad, ktorý pôsobí veľmi elegantne. Nie je však jasné, akým spôsobom funguje prepínanie na navigačnom paneli. V každom prípade je vidieť, že WhatsApp myslí aj na „bežných“ používateľov, ktorým čoskoro prinesie nové filtre pre ešte jednoduchšie spravovanie konverzácií.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.