Funkcia nie je zatiaľ dokonalá.

WhatsApp počas svojej existencie prešiel dlhú cestu, ktorá ho sformovala do dnešnej podoby. Zároveň ide o jednu z najpopulárnejších komunikačných aplikácií na svete, ktorú používajú milióny ľudí v systémoch iOS a Android, ale aj na počítačoch. Platforma dokonca iba nedávno získala viaceré užitočné rozšírenia. S pribúdajúcou popularitou je čoraz potrebnejšia aj ochrana súkromia bežných používateľov, pretože s ich narastajúcim počtom narastá aj počet podvodníkov, ktorí chcú od nich vylákať rôzne informácie. 

Koncom augusta sme informovali, že WhatsApp pracuje na zavedení používateľských mien, ktoré nahradia telefónne čísla. Táto novinka umožní používateľom komunikovať oveľa súkromnejšie. Očakáva sa, že prví používatelia by si mohli nastaviť používateľské meno namiesto telefónneho čísla už koncom tohto roka.

Do WhatsAppu mieri aj funkcia, ktorá umožní nastaviť PIN kódy na ochranu pred spamom a podvodmi. V praxi to bude znamenať, že osoba, ktorá vás chce kontaktovať, bude musieť zadať PIN kód. Hoci obe funkcie vyzerajú v oblasti zabezpečenia súkromia pre používateľov veľmi sľubne, ešte koncom augusta neboli dostupné ani pre beta testerov. Sprístupnenie pre prvých používateľov by mohlo prebehnúť do konca tohto roka. V súvislosti s bezpečnosťou používateľov sa však teraz objavili nové informácie.

Portál XatakAndroid informoval, že WhatsApp má novú možnosť blokovania správ od neznámych odosielateľov, aby sa zabránilo šíreniu spamu a podvodov. Táto funkcia chráni používateľov pred záplavou správ od neznámych odosielateľov, najmä z medzinárodných predvolieb. Hoci pár týždňov dozadu bola situácia ohľadom ich početnosti priam neúnosná, k dnešnému dňu sa výrazne zlepšila. To však nebráni tomu, aby sa blokovanie spamu “neuživilo” aj v budúcnosti. Aj pri jeho blokovaní však existujú určité obmedzenia. Funkcia totižto neblokuje všetky správy od neznámych odosielateľov, ale je primárne určená na ochranu pred prílevom veľkého množstva správ naraz.

Ak máte blokovanie spamu dostupné aj vo vašom účte, nájdete ho v sekcii “Súkromie” a „Pokročilé„.

Zdroj: XatakAndroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.