Nová funkcia umožní prispôsobiť témy konverzácií v rámci platformy WhatsApp.

Sociálna sieť WhatsApp patrí do skupiny spoločnosti Meta. Ide o známu komunikačnú platformu, v rámci ktorej sa používatelia prepájajú pomocou telefónneho čísla. Toto je pritom jeden z hlavných rozdielov medzi WhatsAppom a Messengerom, ktorý vyžaduje vytvorený používateľský profil na Facebooku. V priebehu rokov sa medzi týmito platformami množstvo rozdielov zredukovalo najmä z dôvodu, že WhatsApp prináša funkcie známe už z Messengeru.

Rovnakým prípadom sú aj aktuálne práce tímu WhatsAppu na tom, aby prostredie komunikácie bolo o niečo viac prívetivé. Témy četov pritom už určite poznáte aj z Messengeru, kde si môžete nastaviť pozadie konverzačného vlákna aj farby četových bublín v rámci konkrétnej konverzácie. Táto téma sa pritom aplikuje pre obe strany komunikácie rovnaká. A s touto funkciou chce teraz prísť aj WhatsApp.

Vo vývoji je tak funkcia, ktorá by umožnila používateľom zmeniť farbu pozadia aj bublín so správami. Beta testeri však zatiaľ nemajú k novinke prístup, nakoľko zatiaľ nie je pripravená. Ak však WhatsApp túto možnosť prinesie medzi používateľov, funkcia, ktorá umožňovala nastaviť si individuálne pozadie všetkých konverzácií v rámci WhatsAppu pravdepodobne nebude k dispozícii. Nebude mať totiž význam, ak sa aplikujú rovnaké motívy v konkrétnych konverzáciách.

Motívy konverzácií v platforme WhatsAppZdroj: wabetainfo.com
Motívy konverzácií v platforme WhatsApp

Na snímke obrazovky, ktorá funkciu znázorňuje, je navyše vidno, že farby správ a pozadia za konverzáciami by sa mali dať nastaviť separátne. Táto možnosť by tak bola novinkou v porovnaní s tým, ako témy četov ponúka Messenger.

Zatiaľ nie je známe, kedy bude nová možnosť WhatsAppu k dispozícii pre bežných používateľov. Vzhľadom na to, ako rýchlo však služba prináša nové funkcie, je možné, že novinka bude dostupná do konca tohto roka. Zatiaľ si ale na ňu budeme musieť len počkať.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.