Hlasové správy sú čoraz populárnejšie.

Posielanie hlasových správ je čoraz populárnejšie. Hoci nie je naviazané na žiadnu vekovú skupinu, tak touto formou pravdepodobne najviac komunikujú deti. WhatsApp v každom prípade patrí medzi najpoužívanejšia chatovacie aplikácie, pričom sa snaží pravidelne prinášať viaceré praktické funkčné, ale aj bezpečnostné vylepšenia. Jedným z tých užitočnejších funkčných vylepšení je určite odosielanie a prijímanie samodeštrukčných hlasových správ, o čom informoval portál PhoneArena.

Je dokonca všeobecne známe, že práve odosielanie miznúceho obsahu je aj na platforme WhatsApp veľmi obľúbené a často používané. Miznúce správy a médiá je pritom možné odosielať a prijímať v systémoch Android aj iOS.

Pri hlasových správach je taktiež možné zvoliť režim jedného zobrazenia, avšak stále je potrebné mať na pamäti, že tento spôsob posielania správ síce zvyšuje bezpečnosť odoslaných údajov, ale stále je ho možné obísť. Ak sa príjemca napríklad nachádza v hlučnom prostredí, správu nemusí dobre počuť, čiže po uplynutí času vyhradeného na jedno počutie sa táto správa vymaže a prijímateľ sa k nej už nedostane. Odosielateľ ju tak musí nahrať znova.

WhatsApp však v nastavenia upozorňuje, že ľudia by mali posielať hlasové správy „na jedno pozretie“ iba ľuďom, ktorým absolútne dôverujú. Napríklad používatelia systému Android môžu pri počúvaní použiť funkciu nahrávania obrazovky a ktokoľvek môže na zachytenie správy použiť inú kameru alebo externý mikrofón.

Nová funkcia samodeštrukčných hlasových správ bude dostupná v priebehu najbližších niekoľkých dní.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.