Už nemusíte využívať zálohu do cloudu.

WhatsApp dlhodobo umožňuje prenášať históriu četov medzi novým a starým smartfónom pomocou zálohy do cloudu. Znamená to, že čety zo starého telefónu sa uložia do cloudového úložiska a z neho sa následne stiahnu do nového smartfónu.

Od júla 2023 je k dispozícii aj nový spôsob, ako rýchlo a jednoducho preniesť históriu vašej konverzácie – stačí iba naskenovať QR kód v novom telefóne pomocou starého telefónu. Ide o lokálny spôsob prenosu dát, ktorý k svojmu fungovaniu nevyžaduje zálohu do cloudu, čo niektorí používatelia ocenia.

Aby ste mohli využiť prenos dát naskenovaním QR kódu, stačí ísť na starom telefóne do Nastavení v aplikácii WhatsApp a vybrať položku ChatyPresunút chaty do iPhonu (ak máte iPhone a prechádzate na nový iPhone), resp. Presunúť chaty do Androidu (ak máte Android smartfón a prechádzate na nový telefón s Androidom). Následne postupujte podľa inštrukcií na obrazovke.

Pozrite si vo videu, ako funguje nový prenos četov naskenovaním QR kódu

Prenos dát z Androidu do iPhonu a opačne

Pozornému oku neujde fakt, že v nastaveniach četov sa zobrazujú možnosti na presun do iPhonu aj do Androidu. Platí však, že nový spôsob prenosu dát naskenovaním QR kódu funguje iba v prípade, že prenášate čety zo starého telefónu na nový smartfón s rovnakým operačným systémom.

Pokiaľ prenášate dáta z iPhonu na Android, resp. opačne, je potrebné použiť kábel na prepojenie oboch telefónov a splniť niekoľko podmienok, viď. informácie na webe WhatsAppu:

WhatsApp: Prenos četov naskenovaním QR kóduZdroj: TOUCHIT
WhatsApp: Prenos četov naskenovaním QR kódu

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit