Je tu ďalšia aktualizácia systému, ktorá prináša nové prvky, nie však každému.

Na získanie najnovších vlastností a vylepšení systému bude potrebné stiahnutie kumulatívnej záplaty s označením KB5034848. Až následne budú sprístupnené niektoré z funkcií, ktorým sme sa venovali v tomto článku. Ide napríklad o zmenu polohy ikony Copilota na Paneli úloh ako aj rozšírenie hlasových služieb a čítania textov. Okrem toho rozširuje asistenta o ďalšie systémové príkazy, s ktorými dokáže pomôcť.

Nepríjemné na tomto procese je to, že Microsoft svojmu Copilotovi v našich končinách neprikladá veľkú vážnosť. Nepočítajte s jeho rýchlym rozšírením. Využiť ho ale môžete v rámci vyhľadávača Bing. Záplata prináša podporu pre štandard USB-C 80 Gbps a ide o ďalšiu generáciu USB 4. Hlavným prínosom je zdvojnásobené prenosové pásmo oproti 40 Gbps prenosu. Toto vylepšenie dostáva každý. Predpokladom je len kompatibilný hardvér a príslušný USB-C / TB port.

Je to jeden z príkladov výbavy aktualizácie, ktorú dostane každý používateľ. Rozšírenia spomenuté vo vyššie uvedenom článku sa prejavia až po stiahnutí nového konfiguračného skriptu. Informáciu o sťahovaní takéhoto súboru ste mohli v minulosti zaznamenať. Nie je to prvý prípad tejto formy pridávania noviniek. Položka sa zobrazí v okne Nastavenia a sekcii Windows Update. Dovtedy musíte na niektoré oficiálne uvádzané zmeny čakať. Podobá sa to na postupné uvoľňovanie nových verzií v rámci webových aplikácií, ako napríklad pri OneDrive.

battery-saver-skill-copilotZdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.