Zjednoduší prácu so súbormi.

Doplnené 10. 2. 2024: Microsoft postupne sprístupňuje nový dizajn všetkým používateľom. Zmeny, o ktorých píšeme v tomto článku, sú už dostupné aj v súkromných účtoch v rámci našej redakcie.

Microsoft v októbri minulého roka (2023) oznámil jedny z najväčších zmien, ktoré sa v blízkej budúcnosti dostanú do služby OneDrive. Prvá várka týchto noviniek je už za rohom a bude sa týkať webovej verzie služby na webe onedrive.com.

Webové rozhranie OneDrivu dostane vynovený dizajn, ktorého cieľom je zjednodušiť prácu so súbormi. Po novom budete môcť súbory jednoducho filtrovať podľa ľudí, ktorí vám ich poslali. Využijete na to novú obrazovku Ľudia, resp. Kontakty. Súbory bude možné filtrovať aj podľa ich formátu a to cez nový nástroj, ktorý bude dostupný napríklad na obrazovke Nedávne.

Porovnanie pôvodného a nového dizajnu webovej verzie služby OneDrive

Microsoft vo svojom blogu uvádza, že nový dizajn predstavuje vizuálnu aj funkčnú aktualizáciu, ktorá vám pomôže rýchlo sa dostať k súborom a udržiavať ich usporiadané viacerými spôsobmi – bez toho, aby ste museli niečo organizovať. Novinkou bude aj tlačidlo pre rýchle nahratie súboru alebo vytvorenie priečinku a vynovená kontextová ponuka.

Microsoft tiež potvrdil, že všetky zmeny budú dostupné pre všetkých používateľov do konca februára 2024. Zmeny sa prejavia vo webovom rozhraní služby na webe onedrive.com, resp. vo webovej aplikácii, ktorá nahradila pôvodnú aplikáciu z obchodu Microsoft Store.

onedrive verzia 2023Zdroj: Microsoft
OneDrive ponúkne nové tlačidlo na rýchle nahratie súborov ako aj možnosť filtrovať súbory podľa formátu a ľudí

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit