Nová verzia je kompatibilná s Windows 11.

To však nebráni tomu, aby ste ju použili v aktuálnej verzii systému od Microsoftu. Aplikácia má široké možnosti, ako si upraviť nastavenia operačného systému. Je to taký ovládací panel a registre v jednom. Je tu podpora vizuálnych aj skrytých, nazvime to funkčných nastavení.

Dokonca vám ukáže tzv. WEI skóre, ktoré poznáte z Windows Vista a Windows 7. Aktuálne sú tieto nastavenia dostupné cez PowerShell, v systéme už tento benchmark nie je viditeľný.

Tweakovacie možnosti teraz zasahujú aj do Windows 11 a kto testuje tento systém, má možnosť využívať WinAero Tweaker aj na ňom. V zásade ide najmä o prispôsobenie Panelu úloh a možnosti použiť výzor menu z Windows 10. Avšak podľa dostupných informácií sa táto možnosť skončila v jednej z vydaných aktualizácií vývojárskej verzie Windows 11.

Vaše nastavenia pre jeden systém sa dajú exportom preniesť aj na iný počítač, kde si tento program nainštalujete a následne nastavenia importujete. Každý, kto používa viac počítačov, získa jednoduché nastavenie v jednom kroku.

windows tweaker

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Vlastná inštalácia Windows 10 / 11 a ako na to

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.